Euclid: The Game – level 6

I dette blogginnlegget skal jeg vise hvordan jeg løser en oppgave i Euclid: The Game. Jeg skal prøve å forklare og lede igjennom oppgaven på best mulig måte. Oppgaven jeg har valg å forklare er oppgave 6. Det oppgave 6 går ut på at man skal lage en parallell linje som skal gå igjennom punkt B.

 eclid-1

euclid-2

Oppgave 5 gikk ut på at man skulle lage en normal fra en linje og gjennom et punkt. Siden jeg gjorde dette i forrige oppgave, kan jeg nå bare bruke verktøyet som har dukket opp øverst.

euclid-3

Deretter må jeg lage en normal på normalen jeg allerede har laget. Det første man må gjøre for å lage en normal er å lage to skjæringspunkt på normalen man allerede har. Dette gjør jeg ved å lage en sirkel med punkt B som midtpunkt.

euclid-4

Det neste jeg gjør er at jeg lager to sirkler som er like store, en med punkt D som midtpunkt og en med punkt E som midtpunkt. Disse to sirklene vil møtes på begge sider av normalen.

euclid-5

Det siste jeg gjør er at jeg lager en strek igjennom punktene der sirklene møtes (punkt G og Punkt F). Jeg har nå fått til å lage en linje som er parallell med den under og som går igjennom punkt B.

  • Lisa
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s