Min beste opplevelse i matte

Min beste opplevelse i matte eller naturfag i år, var når jeg lærte at alt du gjør i matte har en logisk forklaring. Dette er ikke en konkret hendelse eller tema jeg har klart innenfor matte, men det er fortsatt ganske viktig for meg.

På barneskolen fikk vi aldri høre hvorfor vi gjorde som vi gjorde. Vi fikk bare vite selve formelen og hvordan vi skulle løse oppgaven. Jeg sleit alltid med å huske hvordan jeg skulle løse oppgavene nettopp fordi jeg ikke visste hvorfor jeg skulle løse oppgaver slik. Noe av det som har vært det viktigste for meg som jeg har lært i år (ikke bare i matte, men i alle fag) er hvorfor vi gjør som vi gjør og hvordan de forskjellige temaene i matte henger sammen.

Hver gang vi lærte noe nytt, visste jeg nesten alltid hva jeg skulle gjøre, på grunn av det vi hadde lært på barneskolen og jeg viste hvordan jeg skulle løse oppgaven, men jeg sleit alltid når jeg skulle gjøre det. Det var ikke før vi begynte å gjennomgå ting på tavla at jeg forsto hva som egentlig skjedde når vi f.eks. løste likninger eller tekstoppgaver med flere ukjente.

Jeg føler nesten at jeg har blitt dobbelt så god i matte bare fordi jeg nå forstår hvorfor jeg gjør det jeg gjør når jeg løser oppgaver.

Denne eller disse opplevelsene er noe av det viktigste som har skjedd for meg helt siden vi startet på skolen i 1. klasse. Denne opplevelsen var bra fordi den har hjulpet meg mye igjennom skoleåret, jeg har lært mye fortere og jeg tror i hvert fall det hjalp meg mye på tentamen.

  • Lisa
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s